Seqo Yeterli Zamanım YOk deme Ainstain davinci edisonun da gunleri 24 saatti..! Sende Güzel Bir Söz Ekle
AnasayfaFlash ŞiirlerForumlarDuygusal KliplerGüzel SözlerSohbet GirişiŞiirler Sitede şuan 10 Kalp Atıyor
Sonsuzluk.Net :: Başlığı Görüntüle - sistem ve pc hızlandırma ile ilgili açıklamalar
Forum Anasayfası  •  Yardım  •  Forumlarda Ara  •  Bilgileriniz  •  Arkadaş Listeniz  •  İstatislikler 

sistem ve pc hızlandırma ile ilgili açıklamalar

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Sonsuzluk.Net Forum Ana Sayfası -> windows-xp-vista Sayfayı Yazdır
Yazar Mesaj

Black_Rose


Uzman



Kayıt: Aug 03, 2008


Mesajlar: 731


Yaş: 41


Cinsiyet:<b>Cinsiyet</b>:Bayan


Teşekkür Etti: 42


Teşekkür Edildi 41


81.50 Rep




Durum: Çevrimdışı




Seviye:24
 
0 / 1353
646 / 646
33 / 68



MesajTarih: 16 Oca Cum, 2009 3:28 am    Mesaj konusu: sistem ve pc hızlandırma ile ilgili açıklamalar Alıntıyla Cevap Ver


• GEREKSİZLERİ SİL: Başlat,çalıştır: %temp% yaz.içindekileri sil ve sonra çöp boşalt. Ayrıca c den windowsa girip Prefetch dosyasının içini silin.
• CASUS SİLME: Başlat, Çalıştır cmd Enter. cikan bu pencereye: net user yazin (net bir bosluk user olacak) burada bir Support_388945a0 diye bir hesep varsa iste sende de casus var derhal sil: net user SUPPORT_388945a0 /delete, net user HelpAssistant /delete bana.
• Basit bir keyloggerdan yani casus kurtulmak için Baslat>Çalistir " msconfig " (tirnaklar yok) yazip açilan pencereden Baslangiç sekmesine gelerek listede açilista çalismaya baslayan programlari görerek keylogger programinida tespit ederek baslangiçta çalismasini durdurabilirisiniz.
• Ghost Keylogger programinin bilgisayarda çalisip çalismadigini ögrenmek için synconfig.exe adli dosyayi pc de aratip sistemde olup olmadigini ögrenebilirisiniz. Ve ghost keylogger programinin hangi dizinde oldugunu ögrendikten sonra o dizine gidip uninstall.bat dosyasini çailistirin.Artik ghost keyloggerdan kurtuldunuz.
• Diger bir keylooger programi olan iOpus starr programinin sistemde olup olmadigini anlamak için windows system klasöründe starrcmd.exe dosyasini aratin. Eger öyle bir dosya varsa ve kaldirmak istiyorsaniz Baslat>Çalistir "starrcmd" (tirnaklar yok) yazin ve çikan programda settings sekmesine gelin.Ardindan Advanced Setup tusuna basarak "Uninstall Starr" diyin.Bir diger yöntme ise Baslat>Çalistir "regedit" (tirnaklar yok) yazip kayit defterini açarak düzen>bul a gelip wsys.exe diye aratip çikan tüm kayitlari silmeniz gerekir.
• Bir diger Keylogger programi olan Invisible Keylogger Stealth programinin sistemde olup olmadigini anlamak için vikxd.vxd dosyasini aratin. Eger öyle bir dosya sistemde bulunursa kaldirmak için program ekle/kaldirdan iks yazan programi kaldirmayi deneyin.Eger öyle bisi yoksa windows klasöründe system.ini dosyasinda bulunan "device=vikxd.vxd" ve "vikxdlog=c:kitkatkitkat1.dat" yazan satirlari silin. Bu keyloggerlardan kurtulmanin bir diger yöntemi ise Anti-Keylogger programini kullanmak.Programi
Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir!
Hemen Kayıt Olun veya Hesabınıza Giriş Yapın!
adresinden indirebilirsiniz.Program keylogger lari bulup kaldirabiliyor.
• Bilgisayarınız daha hızlı olur:
• 1-)Hızlı net: Bunun için Başlat/Çalıştır komutunu kullanarak gpedit.msc dosyasını açıp,Grup ilkesi penceresini görüntüleyin ve Bilgisayar Yapılandırması/Yönetim Şablonları/Ağ altındabulunan "QoS Paket Zamanlayıcısı" klasörünü aktif hale getirin. Burada bulunan "Ayrılabilir bant genişliğini sınırlaözellikleri" öğesine iki kere tıklayın ve ekrana gelen penceredeki Etkin seçeneğiniişaretleyin. Bunun sonucunda aktif halegeçen "Bant genişliği sınırı" kutusuna da"0" değerini girmelisiniz. Artık Internet bağlantınız öncekine kıyasla daha hızlı olacaktır.
• Sistemi Hızlı Kapatın: BAŞLAT,ÇALIŞTIR, regedit: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\
ControlSet001\Control\Wait ToKillServiceTimeout değerini düşür.
• 2-)Internet Explorer Hızlı açılsın :bunu için başlatın yanındaki internet kısayoluna sağ tık özelliklerden hedefe Explorer kısayolunun sonuna -nohome satırını ekleyin.
• 3-) BAŞLAT, ÇALIŞTIR Regedit'e girip :HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ Currentcontrolset\ Contorl \Prioritycontrol Anahtarına gidin ve mouse ile sağ tıklayın new>DWORD Value 'e tıklayın ve isim olarakta IRQ8Priority yazın ve değer olarak 1 girin. Üstüne çift tıklayınca açılır.
• 4-)Xp için Başlat / denetim masası'na gidin performans ve bakım var orada sabit diskinizdeki öğelerin yerlerini, programların daha hızlı çalıştırılması için yeniden düzenleyin'e tıklatın.karşınıza hdd'ler çıkacaktır buradan herhangi birine tıklayarak birleştire basın. 2 sinede.
• 5-)Gereksiz Servislerden Kurtularak Performansı Arttırın :Bunu yapmak için Başlat-Çalıştır ‘a “services.msc” yazın. Daha sonra Burada işinize yarmayan servisleri kapatarak hızınızı arttırın. Servisleri yukarıdaki Durum çubuğu ile çalışma durumuna göre sıralayabiliriz. Servisleri kapatmak için ise çift tıklayıp Başlangıç Türünüde Devre Dışı Veya Elle olarak Seçebilirsiniz. Şimdi Bazı servislere ve görevlerine bakalım. a-DHPC İstemcisi : Eğer Bilgisayarınız otomatik olarak IP almıyorsa, bunu kapatabilirsiniz. b-DNS İstemcisi : Yerel ağınızda DNS sunucusu yoksa bu servisi kapatabilirsiniz. c- Nvidia Driver Help Service : Nvidia ‘nın yardım Servisi eğer gerek duymu yorsanız ki pek gerekli bir şey değil hemen kapatın. d- Internet Bağlantı Güvenlik Duvarı (ICS) : Eğer firewall kullanmıyorsanız ve Internet paylaşımı yapmıyorsanız bunu iptal edebilirsiniz. e-Görev Zamanlayıcı : Görev zamanlayıcı kullanmıyorsanız kapatabilirsiniz. f- Kablosuz Sıfır Yapılandırma: Kablosuz ağlarla herhangi bir ilginiz yoksa kapatın gitsin. g-Taşınabilir Ortam Seri No : Bu servis portatif müzik çalarınızın seri numarasını alıyor. Sık kullanmıyorsanız durdurun. (Ne olduğunu bilmiyorsanız hemen durdurun) h-Terminal Hizmetleri : Bilgisayarınıza uzaktan erişim yapan kimse yoksa ve sizde bunu kullanmıyorsanız kapatın. j-Hata Bildirim Hizmeti : Bir çok kullanıcı gibi hoşunuza gitmiyorsa durdurun. k-Otomatik Güncelleştirme : Windows’un otomatik güncelleştirilmesini istemiyorsanız durdurun. l-Messenger: Eğer bir Windows2000 domain’e bağlı değilseniz durdurun.


• Daha da Hızlansın : Regedit den“HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ CurrentControlSet \Co ntrol\FileSystem” anahtarına ulaşın ve “NtfsDisableLastAccessUpdate” değerini bulun ve “1” yapın.


• Windows XP’yi Hızlı Kapatma :Regedit “HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop” anahtarına gidin ve “AutoEndTask” DWORD değerini “1” yapın.





• Büyük Arabellek ayarıyla performansı arttırmak: Regedit’de “HKEY_ LOCAL_ MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management” altında “LargeSystemCache” değerini 1 yapmanız yeterli olacaktır.

• Açılış Ekranında ClearType :Regedit’den “HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop” anahtarına ulaşın. Burada “FontSmoothing” ve “FontSmoothing” değerlerini “2” yapın.

• Cevap Vermeyen Uygulamayı daha hızlı kapatmak Regedit’de “HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop” anahtarına ulaşıyoruz. Bu anahtar altındaki “HungAppTimeout” değerini 500 yapın.

• Açılış Diskinin Otomatik Optimize Edilmesi :Regedit’de “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOp timizeFunction” anahtarında “Enable” değerini bulun ve “Y” yapın.

• BSDOS Çıktığında Yeniden Başlasın: BSDOS yani bildiğimiz ismiyle ünlü MaviEkran Çıktığında bilgisayarınızın otomatik yeninden başlaması için Regedit’de “HKEY_LOCAL_ MACHINE \SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\CrashControl” anahtarında AutoReboot değerini bulun ve “1” yapın.

• Açılış Süresini Kısaltın : başlat çalıştır cmd yaz enter.çıkan ekrana “ CHKNTFS/T:4 ” enter. Yani Bunun için komut satırına “CHKNTFS/T:4” (4 yerin eherhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.

• Bilgisayar Otomatik Kapanmıyor :Windows XP’den çıkarken bazen bilgisayarın otomatik kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit’den “HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop” anahtarına ulaşın ve “PowerOffActive” DWORD değerini bulup değerini “1” olarak değiştirin.

• XP’nin Firewall Özelliğini Kapatmak :Bu özellik o kadar büyük bir koruma sağlamamakla internet bağlantısının hızınıda büyük oranda düşürür. Bunu kapatmak için: (Başlat-Bağlan- Bütün Bağlantıları Göster) bölümüne girin. Firewall koruması olan bağlantılar üzerinde bir kilit işareti görürsünüz. Bu bağlantıya sağ tıklayın ve Properties (özellikler) sekmesine girin. Daha sonra Advanced (Gelişmiş) sekmesine girin. Daha sonra Internet Connection Firewall aktif halden çıkarın.


• 60 saniye içinde pc niz kapanacak diye gelen 1 virüsü durdurmak için; başlat / çalıştır'a shutdown -a (tırnaksız) yazıp enterlamanız yeterli.Tabi daha sonra güncel bir antivirüs programıyla virüsü bilgisayarınızdan silmelisiniz.


• Warez sitelerindeki popup'ları yüzünden bayılmak üzereyim. Bu sayfaların açılmasını nasıl engellerim? lE'nin internet ayarları üzerinden engellenecek sitelerin adreslerini elle girmek. Bunun içinse Araçlar-İnternet Seçenekleri allından Sınırlanmış Siteler'e girin. Burada popup sitelerinin adreslerini girdiğinizde bir daha sizi rahatsız edemeyeceklerdir.


• Bu Messenger programının açılışta başlamasından sıkıldım. Bundan kurtulmanın bir yolu var mı? Messanger'ı kaldırmak için Başlat'tan Çalıştır'ı tıklayın ve aşağıdaki satırı aynen kopyalayın. Tamam tuşuna basın.
RunDlBl advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf, BLC.Remove

• Windows XP kurulum sırasında bileşen seçimine izin vermiyor ve kurduktan sonra Program Ekle/Kaldır altında kaldırılacak doğru düzgün bir Windows bileşeni göremiyorum. En azından yüklü bileşenlerin hepsini görmenin yolu var mı? Evet bunun bir yolu var. Windows XP'yi kurduğunuz klasöre (C:Windows gibi) girerek INF klasörünü açın. Sysoc.inf dosyasını bulun ve sağ tuşla tıklayarak Notepad ile açın. CTRL+H tuşuyla Bul/Değiştir kutusunu açın. Değiştirilecek kelime kutusuna 'hide' girin. Diğer kutuyu boş bırakarak tüm 'hide' kelimelerini kaldırın. Sistemi yeniden başlatınca Program Ekle/Kaldır altında daha fazla bileşen olacaktır. Dikkat! Bilmediğiniz bileşenleri kaldırmayın, sonradan çok üzülebilirsiniz.

• GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSUNUN ADINI DEĞİŞTİRİMEK
Evet Geri Dönüsüm Kutusu nun adindan hoslanmiyorsaniz onun adini degistirmeye nedersiniz. Bunun için
baslat- çalistir dan regedit (kayit düzenliyicisi) i çalistirin ve, HKEY _CLASSES_ROOT/CLSID/{645FF040 -
5081 - 101B - 9F08 - 00A - A002F954E } anahtarina girip bir kere tiklayin. Sag panelde varsayilan satirinin
karsisinda Geri dönüsüm kutusunun yazili oldugunu göreceksiniz.Varsayilan a çift tiklayin ve oraya
istediginiz yeni adi yazin ve tamam i tiklayin.Kayit düzenleyicisini kapayip windows unun yeniden
açtiginizda geri dönüsüm kutusu yeni ismiyle karsinizda.

• OUTLOOK EXPRESS HIZLI AÇILSIN
Fazla mühim bir özellik olmasa da Outlook Express'in biraz daha hızlı açılmasını sa layabiliriz. Regedit'e
girip (start > run, regedit yazıp) "HKEY_CURRENT_USER\Identities\{** Identity İD
**}\Software\Microsoft\Outlook Express\5.0" anahtarına gidin( "identity id" bilgisayarınızın atadı ı bir de
erdir), burada yeni bir DWORD anahtarı oluşturun (sa tıklayıp new > dword value) ve adını NoSplash"
yapın de er olarak "1" yazın.


• Windows XP'nin size sundu u karşılama ekranı hoşunuza gitmiyorsa ve giriş için klasik NT tarzı girişi tercih ediyorsanız, çözüm basit: Do ruca Control Panel'e (Denetim Masası) gidin ve User Accounts (Kullanıcı Hesapları) seçene ine girin. Seçeneklerden Change the way user log on and off (Kullanıcıların sisteme giriş özellikleri) yazılı olanı seçin ve Use The Welcome Screen(Karşılama Ekranı Kullan) seçene inin yanındaki işareti kaldırın.


• Internet Explorer'un arama motoru MSN'dir, fakat çok daha iyi arama motorları da mevcuttur. Örne in ben Google!'u seviyorum ve her insanında kendine göre kullanışlı saydı ı bir arama motoru vardır. Regedit'e girip ilk önce "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main" anahtarına gidin burada "Search Page" de erine "http://www.google.com/" yazın, sonra "HKEY_CURRENT_ USER\ Software \Microsoft \Internet Explorer \SearchURL" anahtarına gidin burada da ""="http://www.google. com/ keyword/%s" yazın, daha sonra "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Interne t Explorer\Search" anahtarına gidin, burada da "Search Assistant" de erine "http://www.goog-le.com/ie" yazın. NOT: Bu örnek sadece Google için geçerlidir.

• AÇILIŞTA DAHA AZ BEKLEMEK :Windows dosyaları açarken küçük bir animasyon gösterir.Bunu engelleyerek performan sınızı arttırın. HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics anahtarında MinAnimate adında YER WARSA 0 yapın yoksa sağ tık yeni DWORD de eri yaratın.Bunun de erini 0 yaptı ınızda animasyon göstermez daha çabuk ekranı kaplar.1 yaparsanız tekrar etkinleşir.


• OUTLOOK EXPRESS ŞİFRE SORMASIN Outlook Express bazen mail hesabınız için parolanızı unutabiliyor ve mail sunucusuna her ba lanmak istedi inde sizden parolanızı isteyebiliyor. Bunu önlemek için Regedit'e girip "HKEY_CURRRENT USER\Software \Microsoft" anahtarına gidin ve burada "Protected Storage System Provider" anahtarına bakın, e er bulursanız silin, probleminiz çözülmüş olacak.




• TEMP DOSYALARINI OTOMATİK SİLMEK Internet Explorer Internet'te gezdi iniz sayfaları "Temporary internet Files" klasöründe tutar, yer kaybından çok güvenlik açısından hiçte hoş olmayan bir durumdur, internet Explorer'un bu dosyaları klasörde tutmasını engellemek için "tools > internet opitons" deyin ve buradan "advanced" segmesine geçin, burada "security" bölümüne gelin ve "Empty Temporary internet Files folder when browser is closed" yazan yeri tıklayın.

• BAŞLAT MENÜSÜNÜ HIZLANDIRMAK MenüLerin daha hızlı açılmasını istiyorsanız Regedit'e girip "HKEY_CURRENT_USER\ Control Panel\Desktop\"anahtarına gidin ve "MenuShowDelay" de erini "1" yapın



• BİP LER KAPANSIN Arada çıkan "bip" seslerinden sıkıldıysanız ve kapatmak istiyorsanız "HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Sound" anahtarına gidin ve "beep" de erini bulun karşısına "no" yazın.

• Msn i silmekSTART>Ausführen e bunu yapistirin: RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove Bu islemden sonra xp nin icinde gelen Messenger dan kurtulup rahatca yeni Messenger i kurabilirsiniz..


• BOOT RESMİNİ KALDIRMAK Windows XP'nin yüklenmesi sırasında karşınıza çıkan resmi görmek istemiyorsanız, ufak bir ayarla bu işi halledebilirsiniz: Start-Run (Başlat-Çalıştır) bölümüne girin ve MSCONFIG yazıp OK'e basın. Sistem ayarlarına dair araç karşınıza geldi inde buradan Boot.ini yazılı ayıracı seçin. /NOGUIBOOT yazılı seçene i işaretleyin.



• KULLANILMAYAN MASAÜSTÜ KISAYOLLARININ TEMİZLENMESİ: Masaüstünüz simgelerden geçilmiyorsa ve neyin işinize yarayıp neyin yaramayaca ı konusunda bir karar da veremiyorsanız, bu kararı Windows XP'ye bırakabilirsiniz. Windows XP, masaüstüne yerleştirilmiş kısayolların kullanım sıklı ını kontrol ederek, 60 gün boyunca hiç kullanılmayan simgeleri bu sürenin sonunda ortadan kaldırabilecek bir özellik barındırıyor.Bu özelli e erişebilmek için şu adımları izlemeniz yeterli: Masaüstünde herhangi bir boş alanda farenin sa tuşuna tıklayarak açılan menüden Properties'i (Özellikler) seçin. Açılan ekrandan Desktop (Masaüstü) bölümüne geçerek alttaki Customize Desktop (Masaüstünü Özelleştir) seçene ini seçin. Açılacak pencerenin en altında, masaüstü temizlik sihirbazına dair seçenekleri görebilirsiniz.

• GÖRSEL EFEKTLERİ DEĞİŞTİRMEK Windows XP, menü gösterim animasyonlarindan simgelerin gölgelendirilmesine kadar bir çok görsel efekt barindiriyor. Ancak bunlarin ayarlandigi bölge biraz degisik bir yerde oldugu için dikkatlerden kaçmasi kolay. Bu efektlerle ilgili seçeneklere ulasabilmek için su yolu takip etmeniz lazim: My Computer (Bilgisayarim) simgesine sag tiklayarak Properties (Özellikler) bölümüne girin. Açilan sistem özellikleri penceresinden Advanced (Gelişmiş) bölümüne geçin. Performance (Performans) bölümünün hemen altindaki Settings (Ayarlar) butonuna tiklayin. Görsel efektlerle ilgili genis ayarlara imkan veren seçenekleri karsinizda bulacaksiniz. Bu seçeneklerin hepsini birden isaretli tutmak, zayif makineler için performans sorunlarina yol açabilir. Görsellik ve performans arasinda ince bir denge kurmanizi gerektirecek bir zevke ve bilgisayara sahipseniz,buradaki ayarlar ldukça isinize yarayacaktir. Yine açilan bu görsel ayar penceresinin üstünden erisebileceginiz Advanced (Gelismis) bölümünde yer alan iki seçenek de, bu püf noktasiyla ilgisi olmamakla birlikte ilginizi çekebilir.

• FAZLA GÜVENLİK Start > Run deyip 'regedit yazın, Regedit'te "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Lsa " anahtarına gidin burada "forceguest" DWORD de erini bulun, yoksa oluşturun bunun de erini "1" yapın. Bu sayede Windows XP "Advanced File System Security" aktif hale geçmiş olacak.

• OUTLOOK EXPRESS'DE VİRÜS Hemen hemen herkesin e-mail adresine birkaç virüs gönderilmiştir, Web tabanlı e-mail servisi veren kuruluşların birço u mailinize gelen dosyaları virüs taramasından geçirir(yahoo! gibi). Outlook Express kullanıyorsanız ve içinde virüs olabilecek dosyaları açmakta tereddüt ediyorsanız işte size bir püf noktası. Start > Run deyip "gpedit.msc" yazın. Karşınıza gelen "Group Policy" menüsünden "User Configura- tion"a gelin buradan Administrative Temples > Windows Components > internet Explorer bölümüne girin. Bu bölümde en altta "Configure Outlook Express" yazıyor olması gerek, buna çift tıklayarak "Configure Outlook Express Properties" menusunun gelmesini sa layın, burada "not connfigured" işaretliyse bunu "enable" olarak de iştirin ve "block attachments that could contain a virüs" yazan kısmı aktif hale getirin "OK" butonuna basıp çıkın.


WİNAMP HIZLI ÇALIŞSIN: Bir çok programın açılışta yüklenen ek dosyaları vardır. Bunlar
programın çalışmasına önzemin hazırlar veya programa ulaşmanın kolay yollarını getirir. Örneğin,
Winamp ın SystemTrayda ki winamp agent dosyası gibi. Bu dosya üzerinden Winamp ı kolayca
çalıştırabilir ve hkkındaki ayarlara çok çabuk ulaşabiliriz.

(¯`·._.·[Sonsuzluk.Net İmza Alanı]·._.·´¯)


PİŞMANIM...!!! Senide İnsan Sanıp Saçmaladım...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger

Black_Rose


Uzman



Kayıt: Aug 03, 2008


Mesajlar: 731


Yaş: 41


Cinsiyet:<b>Cinsiyet</b>:Bayan


Teşekkür Etti: 42


Teşekkür Edildi 41


81.50 Rep




Durum: Çevrimdışı




Seviye:24
 
0 / 1353
646 / 646
33 / 68



MesajTarih: 16 Oca Cum, 2009 3:40 am    Mesaj konusu: Hızlı PC için Genel Ayarlar Alıntıyla Cevap Ver


bu da ikinci yöntem:)))

En Hızlı Pc İçin Ayarlar
Amacım bir yığın optimizasyon programlarından ve yığınla işe yaramayan c/p yapılmış eski dökümanlardan sıyrılıp kullandığınız işletim sistemini en hızlı ve en sağlıklı şekilde kullanmanızı sağlamak.Şunuda belirtmek isterim ki burada okuyacaklarınız daha çok ev kullanıcıları içindir.
Başlıyoruz!!!

-İlk olarak bozulmuş yada değiştirilmiş sistem dosyalarımızı onaralım! Bunun için önce cd sürücünüze XP cd'nizi takın ve daha sonra başlat'tan çalıştır'a şunu yazalım: SFC /SCANNOW
Bir süre bekledikten sonra windows hiçbir soru sormadan gayet basit bir şekilde hasar görmüş yada değiştirilmiş sistem dosyalarını orjinalleri ile değiştirecektir.(SP2 Yüklü olsada sorun çıkmaz)


- Şimdide aslında hiç işimize yaramayan fakat ne olduklarını bilmediğimiz için boşuna sisteme yük olan, windows'la beraber devreye giren servisleri iptal edelim.Bunun için yine başlat'tan çalıştıra sunu yazalım: SERVICES.MSC

> HATA BİLDİRİM HİZMETİ --> Devre dışı bırakın
> HIZLI KULLANICI DEĞİŞTİRME UYUMLULUĞU --> Devre dışı bırakın
> YARDIM VE DESTEK --> Manuel başlasın (yani oradaki adıyla; elle)
> DİZİN OLUŞTURMA HİZMETİ --> Devre dışı bırakın
> PERFORMANS GÜNLÜKLERİ VE UYARILAR --> Manuel başlasın
> TAŞINABİLİR ORTAM SERİ NUMARASI --> Manuel başlasın
> REMOTE DESKTOP HELP SESSİON MANAGER --> Devre dışı bırakın
> UZAKTAN KAYIT DEFTERİ --> Devre dışı bırakın
> AKILLI KART --> Devre dışı bırakın
> AKILLI KART YARDIMCISI --> Devre dışı bırakın
> KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI --> Devre dışı bırakın
> WEB CLİENT --> Manuel başlasın
> KABLOSUZ SIFIR YAPILANDIRMA --> Manuel başlasın
> NVIDIA DRIVER HELP SERVICE --> Devre dışı bırakın
> INTERNET BAĞLANTI GÜVENLİK DUVARI --> Firewall'u kullanmıyorsanız devre dışı bırakın
> GÖREV ZAMANLAYICI --> Devre dışı bırakın
> TERMINAL HİZMETLERİ --> Devre dışı bırakın
> MESSENGER --> Sonradan MSN kurduğumuz için devre dışı bırakın
> OTOMATİK GÜNCELLEŞTİRME --> Kullanmıyorsanız fışşşt
> MACROMEDIA LICENSING SERVICE --> Devre dışı bırakın

Bu servislere sağ tıklayıp ÖZELLİKLER'i seçtiğimizde aşağıdaki DURDUR butonuna tıklıyoruz ve BAŞLANGIÇ TÜRÜ'nü yukarda yazdıklarımla değiştiriyoruz.Eğer ufak bir sorun yaşasanız bile yine aynı adımları uygulayarak basitçe servisi tekrar aktif hale getirebilirsiniz.Kısaca ölümcül bir sorun çıkarmaz.


- Bu adımda ise birçok insanın ÇOOOK İŞE YARIYOR dediği ama benim şimdiye kadar hiçbir işime yaramayan SİSTEM GERİ YÜKLEMEYİ kapatıcaz.Bazıları sistem geri yükleme hizmetini aynı norton goback gibi çalıştığını sanmakta ve geri yükleme noktasını seçtiğimizde o tarihteki ayarlara geri döndüğünü sanar.Ancak bir çökme durumunda sistemin bununla kurtarıldığı efsaneleri dilden dile dolaşmaktadır Bu özellik fazla bi işe yaramamakla beraber hem performansınızdan çalmakta hemde sabit disklerinizde bolca yer işgal etmektedir! Benim tavsiyem BİLGİSAYARIM'a sağ tıklayın ÖZELLİKLER'i seçin ve SİSTEM GERİ YÜKLEME sekmesine gelerek BÜTÜN SÜRÜCÜLERDEKİ SİSTEM GERİ YÜKLEMEYİ KAPAT kutucuğunu işaretleyin ve hem
işlemcinize hemde sabit diskinize bir iyilik yapın.

- Şimdi gelelim 3.party dedikleri extra programlara.Bu konuda birçok alternatif mevcut, bende size sıkça kullandıklarımı önericem! Hem disk temizliği hemde kayıt defteri (registry) temizliği ve onarımı için en sık kullandığım program WINTOOLS.NET PRO.Bunun yanı sıra sadece disk temizliği için CCLEANER programını ve sadece kayıt defteri temizliği için REGVAC programını öneririm.CCLEANER ve REGVAC hem çok etkili hemde kullanımı çok basit programlardır.İkisinde de CLEAN butonuna tıklamanız yeterli olur.Bu programların linklerini en altta ayrıca vericem! Ben bu işlerden pek anlamam diyorsanız Size CCLEANER ve REGVAC ikilisiniz şiddetle tavsiye ederim.


- Başlangıçtan gereksiz programları temizlemek size her zaman +performans olarak geri döner! WinTools.NET programını açıyoruz ve soldaki menüden BAŞLANGIÇ'a geliyoruz. Burada biraz dikkat ederseniz zaten bellek'te fazladan yer kaplayan programları görürsünüz. Örnek vermek gerekirse; winamp'ın görev çubuğunda durmasının bir anlamı yoktur yada Nero programının çalışması için nerocheck yazılımının başlangıçta başlamasına gerek yoktur. Sizde kendi yüklü programlarınıza göre (antivirüs yada firewall hariç) başlangıç menünüzden fazlalık programların başlamasını ve belleğinizde fazladan yer kaplayarak bilgisayarınızı yavaşlatmasını engelleyin.

- Sabit diskinizi kontrol edin ve çok fazla dolmamasına dikkat edin! Windows'un kullandığı sanal bellek yani takas dosyası dolu bir diskte tabiri caizse genişleyip daralırken zorlanır ve buda performans kaybına sebep olur.Eğer sabit diskte 1gb'dan daha az yer kalmışsa bu performansınızı olumsuz olarak etkileyecektir! Kullanmadığınız programları kaldırın yada disk size yetmiyorsa yeni bir diske terfi edin.

- Service Pack2 yada güncellemeler bilgisayarınızda yüklü ise çok güzel, ama birde bunların uninstall dosyaları vardır! Yanlış hatırlamıyorsam fazladan 600-650 Mb kadar yer kaplarlar.Bu adımda XP LITE programı ile bu fazlalıklardan kurtulucaz. Programı aşağıdaki linkten indirin ve lisanslayın, çalıştırdıktan sonra yukardaki SHRINK sekmesine gelin ve aşağıdaki ANALYZE butonuna tıklayın.Tarama bittikten sonra windows içerisinde saklanan uninstall dosyalarını silebilirsiniz.Programın diğer seçenekleride mevcuttur ama bence gerek yok.

Tüm bu adımları tamamladıktan sonra sıra sabit diskimizi birleştirmeye geldi.
Birleştirme işlemini (kısaca defrag) sadece c: sürücümüze uygulamamız yeterli olacaktır. Tercihe göre windows disk birleştiricisini kullanabilir yada benim önerdiğim O&O DEFRAG PRO yazılımını kullanabilirsiniz.Tabii ki benim önerdiğim programı kullanmanızı tavsiye ederim.


İşte tüm işlemler sadece bu kadar, eğer atladığım önemli bir ayrıntı varsa daha sonra yine buraya ekliyeceğim.Gördüğünüz gibi basit bir şekilde 8 adımda XP'yi nasıl optimum hale getireceğinizi anlattım.Bu işlemleri uyguladığınız zaman (doğru şekilde) bilgisayarınızdaki performans artışını sizde goreceksiniz

(¯`·._.·[Sonsuzluk.Net İmza Alanı]·._.·´¯)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger

adsiz


Yeni



Kayıt: Jan 07, 2009


Mesajlar: 1



Cinsiyet:<b>Cinsiyet</b>:Bay


Teşekkür Etti: 1


Teşekkür Edildi 0


0.25 Rep




Durum: Çevrimdışı




Seviye:1
 
0 / 18
8 / 8
0 / 9



MesajTarih: 17 Oca Cmt, 2009 2:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver


Question Question Confused valla o kadar nasıl kalıcak kafada bana format lazım

(¯`·._.·[Sonsuzluk.Net İmza Alanı]·._.·´¯)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder   Sayfayı Yazdır
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz


Powered by phpBB © 2006 phpBB Group

© Tasarım ibrahim Demircan

Resmi Facebook Sayfamıza Girmek İçin Tıklayın

[ Forum Arşivi | Sitemap | Forum PDA | Alt Yapı : Php-Nuke - Belediye Forumu - Teknik Servis Yazılımı ]