gitme_dur Boş Boş Seviyorum Demekle Olmaz; Göstereceksin Sevdiğini, Hissettireceksin. Yapamıyor Musun ! O Zaman Yoldan Çekileceksin... Sende Güzel Bir Söz Ekle
AnasayfaFlash ŞiirlerForumlarDuygusal KliplerGüzel SözlerSohbet GirişiŞiirler Sitede şuan 14 Kalp Atıyor
Sonsuzluk.Net :: Başlığı Görüntüle - Daha saglıklı olmak için 4 kolay tavsiye
Forum Anasayfası  •  Yardım  •  Forumlarda Ara  •  Bilgileriniz  •  Arkadaş Listeniz  •  İstatislikler 

Daha saglıklı olmak için 4 kolay tavsiye

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Sonsuzluk.Net Forum Ana Sayfası -> SAĞLIK Sayfayı Yazdır
Yazar Mesaj

sevdanaz


Moderator



Kayıt: Sep 29, 2008


Mesajlar: 258


Yaş: 47


Cinsiyet:<b>Cinsiyet</b>:Bayan


Teşekkür Etti: 3


Teşekkür Edildi 5


54.50 Rep


Nereden: kocaeli



Durum: Çevrimdışı




Seviye:15
 
0 / 488
233 / 233
1 / 35



MesajTarih: 16 Şub Pts, 2009 1:06 am    Mesaj konusu: Daha saglıklı olmak için 4 kolay tavsiye Alıntıyla Cevap Ver


Karnınız gurulduyor diye ağzınıza hemen abur cubur, yağlı bir şeyler atmayın! Tansiyonunuzu yükseltip, damarlarınızı sertleştirmek istemiyorsanız özellikle kahvaltıda 'doğru' beslenin.
Prof. Dr. Mehmet Öz yazısı

Bazen hemen bir şeyler yemeniz gerekir. Duyduğunuz gurultuların karnınızdan mı, yoksa yoldan mı geldiğinden emin olamadığınız zamanlarda tavsiyemiz; yola devam etmenizdir. Böyle durumlarda sadece sizi gençleştirecek seçenekleri tercih edin. Neden yaşlanmanıza neden olacak şeylere para harcayasınız ki? Yağlı bir yemek, direkt kalçalarınıza doğru yola çıkarken, kan basıncınızı da hızlandırır. Bu da vücut yaşınızın gerçek yaşınızdan daha fazla olmasına neden olur.
Tansiyonları raydan çıkmış

Yapılan bir deneyde; bir grup sağlıklı genç kadın, doymuş yağlarla yapılan börek, sosisli sandviç gibi fast food yiyeceklerden oluşan kahvaltı etmiş. Bir diğer grup ise kahvaltıda yulaf ya da buğday ezmesi, yağsız süt, yağsız yoğurt ve bir meyve tabak yiyip, portakal suyu içmiş. İki saat sonra ise araştırmacılar kadınlara; zorlayıcı matematik soruları sorarak ya da topluluk karşısında konuşma yaptırarak, strese girmelerini sağlamış.
Sonuç: Kahvaltıda yağlı yiyecekler yiyen kadınların kan basınçları karmakarışık olmuş. Tabii bu hiç iyi bir durum değil çünkü; fazla tepki veren kardiyovasküler sistem, yüksek kan basıncı ve kalp rahatsızlığı gibi problemlere yol açar. Kahvaltıda yağsız ve sağlıklı besinler tüketen grupta ise kan basıncı normal düzeyde kalmış.

LDL'yi yükseltiyorlar

* Doymuş yağlar ve 'haylaz kuzenleri' trans yağlar neden zararlı? Damarlarınızda plak oluşumunu destekleyen kan dolaşımını artırıyorlar ve kötü kolestrol LDL'nin de yükselmesine yol açıyorlar.

* Ayrıca, damar duvarlarına zarar veriyorlar. Bunun sonucunda da bu damarlar genişleyemiyor.

* Damarlarınız genişleyemediği zaman da, stresin yol açtığı yüksek kan basıncını dengeleyemez. Bu nedenle doymuş ve trans yağları, günde 20 gramdan daha fazla tüketmeyin.

Daha sağlıklı olmak için 4 kolay tavsiye!


1. Kaloriler yerine renkleri sayın: Her ürün kategorisi, yüzlerce benzersiz ve sağlıklı özler içerir. Küçük bir market keşfine çıktığınızda, herhangi bir yemeği çok daha tatmin edici kılacak birçok yeni besin maddesiyle karşılaşacaksınız. Her gün, değişik renklerde beş farklı meyve veya sebze yemeye çalışın.
2. Aç kalmamak için atıştırmalıklar yiyin: Unutmayın ki; açlık moduna girmek, vücudunuzun, uzun dönem atamayacağınız yağları yemek istemesine neden olur.
3. 'Yangın söndürecek' besinler alın: Her evde, açlık krizlerinizi bastırmaya yarayacak sağlıklı yiyecekler olmalı. Yaban mersini, şeftali, kiraz domates, kereviz sapı ve hemen tüketilebilecek diğer besinler bu yiyecekler arasında sayılabilir.
4. Diyet kontrolünün elinizde olduğunu hiç unutmayın: Vücudunuz, yüzlerce biyokimyasal enstrümandan oluşur. Ve bu enstrümanların her biri, farklı sesler çıkarır. Koro şefi olarak bu notaların nasıl çalınacağını siz yönlendirirsiniz. Sağlıklı şeyler seçtiğiniz zaman orkestranız daha önce hiç çalmadığı gibi çalar!

'Bölgesel zayıflama' diye bir şey var mı?


Bacaklarınızı açıp kapama baldırlarınızı zayıflatır mı? Peki şınav çekme göbeğinizi eritir mi? Haydi, olaya bir açıklık getirelim: Yaptığınız bir egzersizin vücudunuzun bir bölgesindeki sorunları gidereceğini ummak, havucun sizi zayıflatacağını ummak gibi bir şeydir! Egzersizler böyle hiçbir işe yaramaz. Siz bir kasınız üzerine çalışırken, vücudunuzun hangi bölümünün ne kadar kilo kaybedeceğini bilemezsiniz.
10 dakikalık egzersiz

Çoğu insan ilk yüzünden kilo verir ama bunun nedeni, yüzünüzdeki kasları çalıştırmanız değildir. Fiziksel egzersiz, fazla kilolardan kurtulmaya yarar ama öncelikle hangi bölümden kilo verileceğine vücudunuz karar verir.

* Sizin tek yapmanız gereken; haftada üç kez uygulayacağınız uygun bir egzersiz (her biri için 10 dakika yeterli olacaktır) ve yine haftada üç kez gücünüzü artıracak bir aktivite programı hazırlamak olmalıdır.

* Gücünüzü artıracak aktivite derken, terlemenizi ve nefes nefese kalmanızı sağlayacak kardiyo çalışmayı kastediyoruz. Örneğin 30 dakika, sizi normalden daha fazla terletmeye yetecek kadar hızlı yürüyebilirsiniz. Ya da koşmak ve yüzmek gibi bir sporu yapabilirsiniz.

* Fakat sadece vücudunuzun belli bir bölümüne odaklanıyorsanız, fiziksel aktivitenin eğlenceli tarafını kaçırıyorsunuz demektir. Aynaya bakıp kendinizi yargılamaktan vazgeçerseniz, kendinize sağlıklı bir alışkanlık oluşturmaya başlarsınız.

* Egzersiz, daha az hareket etmeye oranla, hayat kalitenizi artırır. Size garanti ederiz ki; hayattan istediğinizielde edebilmek, sizi incecik baldırlara sahip olmaktan daha çok mutlu edecektir!

(¯`·._.·[Sonsuzluk.Net İmza Alanı]·._.·´¯)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder   Sayfayı Yazdır
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz


Powered by phpBB © 2006 phpBB Group

© Tasarım ibrahim Demircan

Resmi Facebook Sayfamıza Girmek İçin Tıklayın

[ Forum Arşivi | Sitemap | Forum PDA | Alt Yapı : Php-Nuke - Belediye Forumu - Teknik Servis Yazılımı ]