T&G Artık her öğün cacık yenir oldu, zira memleketin her yanı hıyar dolu… Sende Güzel Bir Söz Ekle
AnasayfaFlash ŞiirlerForumlarDuygusal KliplerGüzel SözlerSohbet GirişiŞiirler Sitede şuan 11 Kalp Atıyor
Sonsuzluk.Net :: Başlığı Görüntüle - İsrail'e cevabımız tahminlerin ötesinde
Forum Anasayfası  •  Yardım  •  Forumlarda Ara  •  Bilgileriniz  •  Arkadaş Listeniz  •  İstatislikler 

İsrail'e cevabımız tahminlerin ötesinde

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Sonsuzluk.Net Forum Ana Sayfası -> 3. Sayfa Haberleri Sayfayı Yazdır
Yazar Mesaj

Black_Rose


Uzman



Kayıt: Aug 03, 2008


Mesajlar: 731


Yaş: 41


Cinsiyet:<b>Cinsiyet</b>:Bayan


Teşekkür Etti: 42


Teşekkür Edildi 41


81.50 Rep




Durum: Çevrimdışı




Seviye:24
 
0 / 1353
646 / 646
33 / 68



MesajTarih: 27 Nis Pts, 2009 5:14 pm    Mesaj konusu: İsrail'e cevabımız tahminlerin ötesinde Alıntıyla Cevap Ver


İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İran'a karşı olası bir İsrail saldırısına cevaplarının tahmin bile edilemeyeceğini söyledi.



İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Tahran'da düzenlenen Filistin konulu uluslararası bir konferansta yaptığı konuşmada, ''İsrail'in Lübnan ve Filistin'de işlediği savaş suçları ile İran'a yönelik askeri saldırı tehditlerini'' değerlendirdi.

''Siyonistlerin ismi tarihe işgal, kuşatma, devlet terörü, ırkçılık, katliam, soykırım, hapsetme, yıkım, yasak silahları kullanma olarak geçmiştir'' diyen Laricani, ''mazlumların haklarını korumakla görevli uluslararası kurum ve kuruluşların İsrail'in suçları karşısında sessiz kaldığını'' savundu.

Birçok çatışmanın temelinde İsrail'in olduğunu öne süren Laricani, ''33 ve 22 gün savaşlarında işlediği insanlık suçlarından dolayı İsrail'in uluslararası mahkemede yargılanmasının ABD tarafından engellediğini'' belirtti.

İsrail'in, nükleer enerji programından dolayı İran'ı ''askeri saldırı'' ile tehdit ettiğini kaydeden Laricani, ''BM Güvenlik Konseyi, İran'ı apaçık sözlerle tehdit eden bu rejime karşı niçin harekete geçmiyor'' diye sordu.

Laricani, ''Bölge ve dünya genelindeki analist ve uzmanlardan, olası bir İsrail saldırısına İran'ın cevabının ne olacağı konusunda bir değerlendirme duymuş değiliz. Ancak şunu bilsinler ki, yanlış hesap yapmaları halinde öyle cevap vereceğiz ki uyku onlara haram olacak. İsrail saldırısına cevabımız tahminlerin ötesinde olacak'' ifadesini kullandı.

İsrailli üst düzey yetkililerin, "nükleer enerji faaliyetlerini durdurmaması halinde İran'a karşı askeri saldırı seçeneğinin masada olduğu" yönündeki ifadeleri, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in geçen haftaki açıklamasıyla farklı bir boyut kazanmıştı.

Nükleer enerji programından dolayı İran'a saldırma gibi bir planları olmadığını söyleyen Peres, bu yöndeki spekülasyonları yalanlamıştı. Peres, İran'a muhtemel bir saldırıya ilişkin tüm konuşulanları "saçmalık" olarak değerlendirmiş ve İran için çözümün askeri olmadığını belirtmişti.

Peres'in açıklamalarından kısa süre sonra da İsrail ordusunun, İran'a saldırı için hükümetten emir beklediği haberleri basına yansımıştı. İngiliz The Times gazetesinde, İsrail ordusunun, yeni hükümetin emir vermesi durumunda İran'ın nükleer tesislerine geniş çaplı hava taarruzu başlatma hazırlığı içinde bulunduğu iddia edilmişti. İsrail ordusundan isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, "İsrail, ordusuna yeşil ışık yakıldığında, İran'ı birkaç gün, hatta birkaç saat içinde vurabileceğinden emin olmak istiyor. Bu olasılığa her düzeyde hazırlanıyor. İran'a tehdidin sadece sözlü olmadığı mesajını vermek istiyor" demişti.

(¯`·._.·[Sonsuzluk.Net İmza Alanı]·._.·´¯)


PİŞMANIM...!!! Senide İnsan Sanıp Saçmaladım...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder   Sayfayı Yazdır
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz


Powered by phpBB © 2006 phpBB Group

© Tasarım ibrahim Demircan

Resmi Facebook Sayfamıza Girmek İçin Tıklayın

[ Forum Arşivi | Sitemap | Forum PDA | Alt Yapı : Php-Nuke - Belediye Forumu - Teknik Servis Yazılımı ]